Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Lees een mens in de ‘Living Library’

14 mei- 11:30 tot 15:00

Gratis

Kwam je al bij de Bibliotheek om boeken te lezen, door tijdschriften te bladeren of misschien om iets op de computer op te zoeken? Op zaterdag 14 mei kun je vanaf 11.30 uur mensen ‘lezen’ bij de Bibliotheek in Zutphen tijdens de Living Library, oftewel; de menselijke Bibliotheek. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid?

Wat is Living Library?
In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Ieder ‘levend boek’ heeft zelf te maken met een bepaald vooroordeel. De ‘levende boeken’ bespreken het graag met jou. Zo kun je deze keer ‘boeken’ lenen met titels als: ‘vluchteling, jonge moslima, partner van een dementerend persoon, iemand met chronische pijn, een transgender, leven na verwerkt verlies, ouder van kind met het syndroom van Down, iemand met PTSS, een buikdanseres en een vrouw met autisme.’ De levende boekenkast wordt nog aangevuld.

Ontmoet je vooroordeel
De basis voor een gesprek bij de Living Library is wederzijds respect en dialoog. Zowel boeken als lezers hebben het recht om een vraag te stellen, maar beiden hebben ook het recht om een vraag niet te beantwoorden of om het gesprek te beëindigen als zij dat willen. Wil je meer weten over de Living Library? Kijk dan eens op: https://livinglibrary.nl/. De Living Library bij de Bibliotheek in Zutphen geeft jou de kans om in gesprek te gaan met een ‘levend lokaal boek’, met inwoners die wat te vertellen hebben. Geen boek op een schap, maar een echt méns met een uniek verhaal, hún verhaal.

Handig om te weten
De Living Library is op zaterdag 14 mei vanaf 11.30 tot 15.00 uur bij de Bibliotheek in Zutphen. Je kunt gewoon langskomen en aangeven met wie jij graag in gesprek wilt gaan. Een gesprek met een levend boek duurt ongeveer 20 minuten met een eventuele verlenging van 10 minuten. Je kunt met meerdere levende boeken in gesprek gaan. Op 21 mei organiseren wij in de Bibliotheek in Lochem ook een Living Library. Het maakt niet uit of je wel of geen lid bent van de Bibliotheek. Iedereen is van harte welkom.

Gegevens

Datum:
14 mei
Tijd:
11:30 tot 15:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://livinglibrary.nl/

Locatie

Bibliotheek Zutphen
Broederenkerkplein 2
Zutphen, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0575-512926
Bekijk de site van Locatie