Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Koperkwintet Vieve Brass – Jonge Meesters Wilp

24 april- 15:00 tot 16:30

€17,50

Koperkwintet Vieve Brass brengt een gevarieerd programma met stukken van Claude Debussy tot Leonard Bernstein.

Vieve Brass is opgericht in 2018. Op het ArtEZ conservatorium te Zwolle liepen de vijf studenten elkaar tegen het lijf. Het Zwolse dialect vormde de inspiratie voor de naam van het kwintet: Vieve betekent namelijk ‘vijf’ in het Zwols. Het is een jong en veelzijdig koperkwintet met Sanne Kers (trompet), Koen Ross (trompet), Marinka Kluiver (hoorn), Jeroen Ardesch (trombone) en Jasper Tuik (tuba). Elk lid heeft zijn/haar eigen muzikale kwaliteiten en doelen. Hierdoor kan Vieve Brass diverse stijlen laten horen.

Het kwintet focust zich vooral op het spelen van afwisselend programma dat voor elke luisteraar geschikt is, van jong tot oud. In hun zelfontwikkelde kindervoorstelling ‘Tussen Toen en Nu’ nemen zij basisschoolkinderen mee op een muzikale tijdreis en door hun samenwerking met Stichting Stroopwafelconcerten betrekken zij ouderen in diverse zorgcentra. Zij hebben o.a. opgetreden bij het programma Podium Kabam van Omroep Gelderland (2020) en op het Grachtenfestival in Amsterdam (2019).

Stichting Jonge Meesters Wilp presenteert sinds 2016 ieder seizoen een serie bijzondere concerten van jonge, klassiek geschoolde musici. JMW heeft twee doelen voor ogen: een breed publiek kennis laten maken met het werk van jonge getalenteerde musici uit het oosten van het land en het bieden van een coachingstraject aan deze musici. Ze krijgen een aantal dagdelen professionele coaching om zo een fundament te leggen onder hun cultureel ondernemerschap.

Gegevens

Datum:
24 april
Tijd:
15:00 tot 16:30
Kosten:
€17,50
Evenement Categorie:

Locatie

Dorpskerk Wilp
Kerkstraat 35
Wilp, 7384 AS Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie