Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Groot symfonisch projectorkest voor en door jongeren

5 mei- 16:00 tot 17:30

Gratis

Concerttournee op Bevrijdingsdag door de Stedendriehoek

Het Free Music Orchestra gaat on tour! Donderdag 5 mei stapt het orkest in de bus en rijdt naar Apeldoorn, Schalkhaar, Deventer, Zutphen en Eefde om daar een concert te geven. Vorig jaar oktober kwamen de jongeren van 13 tot en met 25 jaar voor het eerst bij elkaar om te repeteren. Meerdere malen gooiden de coronamaatregelen roet in het eten en werden repetities uitgesteld. Maar nu is het bijna zover, op Bevrijdingsdag gaat het dak eraf! Van Lady Gaga tot de 9e van Beethoven, allemaal mooie stukken die jongeren aanspreken. Het Free Music Orchestra speelt voor vrijheid op bijzondere locaties, waar vrijheid of het gebrek hieraan voelbaar is.

Tournee
De tournee begint en eindigt met een gratis concert waar iedereen welkom is. We doen extra ons best om vluchtelingen uit te nodigen.
Het besloten deel van de tournee vindt plaats in drie verschillende asielzoekerscentra in de Stedendriehoek: Schalkhaar, Deventer en Zutphen. De bewoners van deze centra worden getrakteerd op een concert.

Programma:
11.00 Stationsplein van Apeldoorn. Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar de Nettenfabriek, Spoorstraat 27b, naast het Saxion. Dit is vijf minuten lopen vanaf het station.
13.00 AZC Schalkhaar
14.30 AZC Deventer
16.00 AZC Zutphen
17.30 Kapel op ’t Rijsselt, Mettrayweg 25 in Eefde

Vrijheid
Het thema van de eerste editie van het projectorkest voor en door jongeren is vrijheid. Dat de betekenis van vrijheid in een paar jaar tijd zo kan veranderen had niemand voorzien. Van 75 jaar vrijheid naar corona, waardoor onze vrijheid ineens flink werd beperkt, zeker voor jongeren. En nu de oorlog in Oekraïne. Het thema vrijheid wordt steeds actueler.
Door samen muziek te maken voelen de jongeren zich weer vrij. De repetities werden afgewisseld met workshops en ook tijdens de maaltijden werd over vrijheid gesproken.

Doe ook mee
Het Free Music Orchestra treedt dit jaar voor het eerst op. Meedoen met dit groot symfonisch projectorkest kan! Speel je al een aantal jaar bij een harmonie, fanfare, brassband, strijkensemble, jeugdorkest of band, of heb je een aantal jaar muziekles, dan kan je meedoen. Aanmelden voor volgend jaar kan op www.freemusicorchestra.nl.

Een bijzondere samenwerking
De muzikale leiding is in handen van Rob Kaptein, dirigent, klarinettist en bovenal bevlogen muzikant en Jaap van Elst, artistiek leider en violist, die de strijkers zal coachen. Jongeren maken deel uit van de kerngroep die alles bedenkt, vormgeeft en uitvoert.

De provincie Gelderland, Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Muzehof centrum voor de Kunsten en de gemeente Zutphen steunen Free Music Orchestra.

Free Music Orchestra wil elk jaar een orkestproject houden, aansluitend op de actualiteit. Het Free Music Orchestra project is dus meer dan alleen een orkest: grensverleggend en verbindend!

Gegevens

Datum:
5 mei
Tijd:
16:00 tot 17:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

AZC Zutphen
Voorsterallee 1
Zutphen, 7203 DN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
088-7152250
Bekijk de site van Locatie